FC Utrecht onderneemt stappen na duel met Ajax: 'Belachelijk, echt een schande'

FC Utrecht onderneemt stappen na duel met Ajax: 'Belachelijk, echt een schande'

28-08-2022 15:40
197

Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, is geschrokken van de gebeurtenissen in de Galgenwaard tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Naast bierdouches, werd er een vuurwerkbom op het veld gegooid, terwijl Brian Brobbey na zijn treffer racistisch werd bejegend.

Utrecht verloor met 0-2 van Ajax, al is dat zondagmiddag bijzaak. Van Es laat zich tegenover ESPN uit over het gedrag van een deel van de aanhang. "Het is natuurlijk belachelijk, echt een schande." De algemeen directeur vertelt dat de vuurwerkgooier al is geïdentificeerd. "Hij is opgepakt. Ook de individuen die hebben geroepen, hebben we in beeld. Daar gaan we achteraan."

Door middel van het camerasysteem in de Galgenwaard moeten ook diegenen die verantwoordelijk zijn voor de oerwoudgeluiden, worden opgespoord. "Degenen die rare taal hebben uitgekraamd, daar gaan we achteraan", benadrukt van Es.

Eerder dit weekend stelde grootaandeelhouder Frans van Seumeren al tegenover De Telegraaf dat hij zich zorgen maakt over de onrust die voetbalfans veroorzaken. "Het is echt zorgwekkend", zegt hij. "Ik ga zelf ook voor de troepen staan, want ik kan wel een potje breken. Tegen die gasten zal ik dan zeggen: Als jullie willen dat de club over een paar jaar niet meer bestaat, dan moet je zo doorgaan. Kijk, het is een supportersprobleem, maar er zit veel meer achter, want het is voor een groot deel ook een drugsprobleem. En dat is iets wat in de hele samenleving speelt."