Sterk FC Volendam pakt tegen FC Twente de eerste Eredivisie-overwinning

28-08-2022 16:24
196

FC Volendam heeft zondagmiddag de eerste Eredivisie-overwinning van het seizoen geboekt. Tegen FC Twente werd een benauwde 1-0 zege geboekt.

Twente had in de beginfase de voorsprong moeten grijpen. Ricky van Wolfswinkel kreeg twee mogelijkheden om te scoren en daarna was ook Christos Tzolis dichtbij. Het was Volendam dat na ruim twintig minuten spelen op voorsprong dacht te komen, maar vanwege buitenspel keurde de VAR een goal van Robert Mühren af.

Twente was in de eerste helft nog fris en energiek, maar dat was in de tweede helft anders. Het mocht doelman Lars Unnerstall danken dat Volendam niet op een ruime voorsprong kwam. Na ruim een uur was het even alle hens aan dek bij Twente, dat ontsnapte. Unnerstall pakte bal na bal en leek Twente een zwaarbevochten punt te bezorgen.

Dat was buiten Lequincio Zeefuik gerekend. De zeventienjarige aanvaller, die tegen Twente zijn tweede Eredivisie-wedstrijd speelde, zette Volendam met nog acht minuten op de klok in vuur en vlam na een scherpe bal van Daryl van Mieghem.

In de slotfase had Volendam de wedstijd nog kunnen beslissen, maar de bevrijdende 2-0 viel niet. Volendam klimt naar de tiende plaats, Twente zakt naar de zesde plaats.