Heerenveen doet zaken met Anderlecht: Friezen huren Colassin met optie tot koop

Heerenveen doet zaken met Anderlecht: Friezen huren Colassin met optie tot koop

30-08-2022 14:05 Laatste update: 23:13
6

Antoine Colassin speelt komend seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen. De Belgische spits komt in eerste instantie op huurbasis naar Friesland, maar de club heeft een optie tot koop in het contract laten zetten.

Colassin wordt bij Heerenveen gehaald als concurrentie voor Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk. Het aanvalsduo maakt veel indruk in de laatste wedstrijden en mag zich nu gaan opmaken voor de concurrentie van Colassin. De Belgisch jeugdinternational speelde elf officiële duels voor Anderlecht, waarin hij drie keer het net wist te vinden. In het seizoen 2020/21 werd de lange aanvalsleider uitgeleend aan Zulte Waregem. Ook voor die club kwam hij elf keer in actie.

Technisch manager Ferry de Haan is erg verheugd met de komst van Colassin. "Antoine is bij Anderlecht omgeturnd van middenvelder tot spits. Hij is een jongen die enorm hard werkt en waar volgens ons ook nog de nodige rek inzit. We hebben het volste vertrouwen dat wij hem het perspectief kunnen geven om zijn talent te ontplooien", vertelt hij op de clubsite.

"Tijdens de gesprekken hebben we hem duidelijk aangegeven wat we van hem verwachten en hoe wij denken dat hij zich hier verder kan ontwikkelen. Als spits, maar eventueel ook als aanvallende middenvelder", vervolgt De Haan. "Antoine heeft veel zin om dat waar te maken. We zijn dan ook blij dat we een optie tot koop hebben bedongen."