Update: amateurstunt ketst af, Bilate tekent een contract bij ADO Den Haag

Update: amateurstunt ketst af, Bilate tekent een contract bij ADO Den Haag

30-08-2022 18:30 Laatste update: 23:11
54

ADO Den Haag gaat de transfervrije Mario Bilate oppikken, meldt het Algemeen Dagblad. De 31-jarige aanvalsleider stond de voorbije twee seizoenen onder contract bij NAC Breda. 

Het leek er lange tijd op dat Bilate een contract zou gaan tekenen bij De Treffers, maar naar verluidt kiest hij toch voor ADO. De ex-spits van onder meer NAC en RKC Waalwijk gaat naar alle waarschijnlijkheid op zeer korte termijn een meerjarig contract tekenen in Den Haag. De in Rusland geboren spits genoot zijn jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam en heeft tot dusver 172 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij 38 keer scoorde.

Bilate was het afgelopen seizoen een half jaar uitgeschakeld vanwege een achillespeesblessure. De 31-jarige aanvalsleider speelde mede hierdoor afgelopen seizoen slechts tien wedstrijden voor NAC. Tegen het eind van het seizoen was hij weer fit, maar hij wist de club uit Breda niet naar de Eredivisie te schieten. De Keuken Kampioen Divisie-club besloot het contract van Bilate aan het eind van het seizoen niet te verlengen, waardoor hij momenteel clubloos is.

Update: ADO heeft zich versterkt met Bilate. De spits is dinsdag door de clubleiding gepresenteerd. "Ik heb altijd al een goed gevoel gehad bij deze club dus toen ik hoorde van de interesse van ADO Den Haag was ik zeer verheugd. Nu het rond is kan ik niet wachten om te beginnen en de spelers, staf en supporters te ontmoeten. Ik ga er dit jaar alles aan doen om het team te helpen en wil ik graag mijn bijdrage leveren om de doelstellingen van ADO Den Haag te verwezenlijke."