Ajax komt om 23.55 uur met bevestiging: Ocampos is officieel Ajacied

Ajax komt om 23.55 uur met bevestiging: Ocampos is officieel Ajacied

31-08-2022 23:59 Laatste update: 01-09-2022 00:18
122

Na veel rumoer en een hoop onrust is de transfer nu toch officieel: Ajax heeft zich weten te versterken met Lucas Ocampos. De Argentijn komt uiteindelijk voor een jaar op huurbasis over van Sevilla. Ajax heeft een optie tot koop bedongen, zo meldt de club.

Ajax doet geen uitspraak over de hoogte van de koopoptie. In Argentijnse media gingen bedragen van rond de zestien miljoen euro rond. De deal tussen Ajax en Sevilla is in ieder geval erg rommelig tot stand gekomen: de clubs waren akkoord over een transfersom van twintig miljoen, maar de raad van commissarissen van Ajax zette een streep door de permanente transfer.

Sevilla was bereid om de prijs met vijf miljoen te laten zakken, maar ook dat hielp de rvc niet overstag. Nu is dus gekozen voor een huurconstructie. Ocampos is dus in ieder geval voor één seizoen speler van Ajax.

De 28-jarige Argentijn is daarmee de negende en laatste aanwinst van de landskampioen in deze transferwindow. Odisseas Vlachodimos was ook op weg naar Amsterdam, maar de Griek kwam uiteindelijk niet naar de Johan Cruijff Arena. Ajax gaat Florian Grillitsch wel nog binnenhalen, maar doordat hij transfervrij is hebben de hoofdstedelingen langer de tijd.

Toch wacht er nog een uitdagende dag op Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. De transferwindow is namelijk in veel andere landen nog een dag open. Er wordt onder meer aan Edson Álvarez getrokken door Chelsea, dat een bod van vijftig miljoen heeft neergelegd.