Update: Bologna maakt 'pijnlijke' beslissing officieel: Mihajlovic ontslagen

Update: Bologna maakt 'pijnlijke' beslissing officieel: Mihajlovic ontslagen

06-09-2022 18:50 Laatste update: 19:16
19

Bologna heeft trainer Sinisa Mihajlovic ontslagen, dit melden diverse Italiaanse media. De oefenmeester, die beschikte over de Nederlanders Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee en Denso Kasius, won geen één van de eerste vijf competitiewedstrijden. 

Mihajlovic begon in januari 2019 aan zijn klus bij de Italiaanse club, en volgde destijds Filippo Inzaghi op. De Kroaat begon goed en wist Bologna in zijn eerste maanden te behoeden van degradatie naar de Serie B. De goede resultaten werden dat seizoen echter overschaduwd door triest nieuws toen Mihajlovic in de zomer bekendmaakte dat bij hem leukemie was geconstateerd. 

Desondanks bleef de oefenmeester aan. En met succes. Twee seizoenen op rij eindigde Bologna op een solide plek in de middenmoot. De voorbereiding op dit seizoen verliep slecht. Mihajlovic moest behandeld worden en miste een deel van de voorbereiding. Even later kon hij weer aansluiten.

De honneurs worden tijdelijk overgenomen door Luca Vigiani, die de overstap maakt van de Onder-19 naar de hoofdmacht. In de tussentijd gaat de club opzoek naar een opvolger. De namen van Thiago Motta CLaudio Ranieri en Paulo Sousa zouden al gevallen zijn.

Update: Bologna heeft het ontslag van Sinisa Mihajlovic officieel gemaakt. President Joey Saputo stelt dat het de de 'allermoeilijkste beslissing' in zijn tijd als Bologna-baas was. "De afgelopen jaren hebben we samen met Sinisa mooie en pijnlijke momenten beleefd. Mihajlovic heeft de ziekte (leukemie, red.) met moed en vastberadenheid onder ogen gezien. Sindsdien is hij, ondanks alles, altijd dicht bij het team gebleven."

"Nu is helaas de tijd gekomen voor een verandering van het leiderschap: een pijnlijke beslissing die we moesten nemen in het belang van het team en de club", gaat de president verder. "Maar zelfs nu Sinisa Mihajlovic niet langer de coach van Bologna is, zullen deze club en alle mensen daarin altijd aan zijn zijde staan staan. Tot hij volledig hersteld is en in de rest van zijn carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie