Ajax O18 geeft het goede voorbeeld en verslaat Rangers in de UEFA Youth League

07-09-2022 14:53 Laatste update: 15:56
48

Ajax O18 heeft woensdagmiddag het eerste duel in de groepsfase van de UEFA Youth League winnend afgesloten. De Amsterdammers waren in eigen huis te sterk voor het jeugdelftal van Rangers FC en geven daarmee het goede voorbeeld richting het Champions League-duel van woensdagavond.

De groepsindeling van de UEFA Youth League is gebaseerd op die van de Champions League, wat inhoudt dat het O18-elftal van Ajax dezelfde affiches afwerkt als het hoofdelftal. Het jeugdelftal van Ajax begon sterk aan het duel en kwam binnen een half uur op voorsprong door treffers van Skye Vink en Stanis Idumbo-Muzambo. Rangers deed enkele minuten voor rust wel iets terug via Lewis Mackinnon.

De Amsterdammers kwamen in de tweede helft niet meer in gevaar en noteren daarmee de eerste overwinning in de Youth League. Het jeugdelftal van Liverpool trad op tegen de jongelingen van SSC Napoli en daar hield de Engelse ploeg een 1-0 overwinning aan over. Met de overwinning geeft het O18-elftal van Ajax alvast het goede voorbeeld aan het eerste elftal: Ajax staat woensdagavond tegenover Rangers FC in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers trappen om 18.45 uur af in de Johan Cruijff ArenA.