Geschrokken van Rangers: 'Dit kun je verwachten, maar Ajax is geen CL-topteam'

Geschrokken van Rangers: 'Dit kun je verwachten, maar Ajax is geen CL-topteam'

08-09-2022 12:25
218

Kris Boyd, voormalig spits van Rangers FC, is geschrokken na de harde nederlaag tegen Ajax. Hij schat de Amsterdammers niet per se hoog in, maar kijkt vooral naar de afgang van zijn oude club.

Rangers maakte woensdagavond geen schijn van kans in de Johan Cruijff Arena en werd op een 4-0 nederlaag getrakteerd. "Rangers werd totaal overklast tegen een heel goed Ajax", zegt Boyd, die in totaal vijf jaar bij Rangers speelde, tegen Sky Sports. "Dit kun je verwachten als je op dit niveau speelt, maar ik zie Ajax niet als een Champions League-topteam. Het is een heel goed team, maar Rangers zat er echt behoorlijk naast. Er was een gebrek aan verantwoordelijkheid bij de spelhervattingen, ze zijn veel te gemakkelijk om tegen te spelen en waren erg passief."

Wedden

Meer odds

"Het is een teleurstellende rentree in de top van het Europese voetbal voor Rangers. Als je in het weekend met 4-0 verliest (tegen Celtic, red.) en nu weer met 4-0, krijgen de spelers in aanloop naar het duel met Aberdeen veel meer kritiek", zegt Boyd.

"Zeven van deze spelers speelden de Europa League-finale, maar daar kun je niet eeuwig op teren. Je kunt overklast worden, maar dit team heeft geen zelfvertrouwen. Het leek halfslachtig."