'Mount en Odegaard mijn lichtende voorbeelden bij Vitesse, maar zij zijn sterren'

'Mount en Odegaard mijn lichtende voorbeelden bij Vitesse, maar zij zijn sterren'

10-09-2022 08:55 Laatste update: 09:21
21

Gabriel Vidovic hoopt bij Vitesse in de voetsporen te kunnen treden van Mason Mount en Martin Odegaard. De achttienjarige Kroatische Duitser is eveneens een aanvallende middenvelder die zich in Arnhem hoopt te ontwikkelen.

Zijn voorgangers Mount en Odegaard spelen inmiddels bij respectievelijk Chelsea en Arsenal. "Dat zijn de lichtende voorbeelden voor mij", zegt de Bayern München-huurling in gesprek met de Gelderlander. "Weet wel: ik bewonder hen. Ik wil me absoluut niet vergelijken met hen. Zij spelen op het hoogste niveau. In de Champions League. De Premier League. Ze zijn internationale sterren."

"Ik kom net kijken. Ik moet bij Vitesse doorgroeien", vervolgt Vidovic. "Ik moet eerst maar eens laten zien van waarde te zijn voor de club. Ik kom van Bayern, een grote vereniging. Maar ik heb nog alles te bewijzen." Hij denkt dat de Eredivisie bijzonder geschikt is om zich te ontwikkelen. "Vitesse heeft een goede naam in het buitenland en staat de laatste jaren vast in de subtop van de Eredivisie. Bij Bayern zou ik niet veel speeltijd krijgen. Hier is dat wel de bedoeling."