Mogelijke switch van Oranje naar Marokko: Mijn gevoelens zijn veranderd

Mogelijke switch van Oranje naar Marokko: "Mijn gevoelens zijn veranderd"

16-09-2022 12:44
152

Anwar El Ghazi erkent na te denken over een interlandcarrière bij Marokko. Een eventuele rentree in het Nederlands elftal houdt hem op dit moment 'totaal niet bezig'.

El Ghazi keerde deze zomer als PSV'er terug in Nederland. "Ik wil weer voetballen en ben totaal niet bezig met het nationale team", laat hij weten aan ESPN. "Laten we eerlijk zijn: ik heb zo lang niet gespeeld, ik ben totaal uit beeld. Het zegt genoeg dat ik na die tachtig minuten tegen RKC (1-0 zege) vier of vijf dagen spierpijn heb gehad."

In het verleden zei El Ghazi, die twee interlands voor Nederland uitkwam, dat hij 'echt niet' voor Marokko gaat spelen. Dat is echter veranderd. "Er zijn gesprekken geweest met Marokko", bevestigt de 27-jarige aanvaller. "Mijn ouders hebben ook heel veel gesprekken met mij gevoerd. Zij zouden het geweldig vinden als ik voor Marokko ga spelen."

"Ik ben volwassener en ouder geworden en dan ga je beseffen: is er wel een mogelijkheid om voor Oranje te spelen? Misschien ben ik niet goed genoeg, misschien kan ik voor Marokko kiezen. Die keuze ligt open. Ik zeg nu niet dat ik voor Marokko of Nederland kies. Het is iets waar ik over nadenk, honderd procent. Mijn gevoelens zijn veranderd."