Pasveer springt op de bres voor afwezige Bijlow: 'Belangrijk voor de toekomst'

Pasveer springt op de bres voor afwezige Bijlow: 'Belangrijk voor de toekomst'

16-09-2022 14:08
94

Remko Pasveer staat niet te kijken van zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De Aajx-doelman stelt dat hij, gezien zijn huidige vorm, had verwacht bij de definitieve selectie van Louis van Gaal te zitten.

Pasveer is samen met Jasper Cillessen, Mark Flekken en Andries Noppert opgeroepen door Van Gaal. Voor de 38-jarige keeper is het zijn debuut bij Oranje. "Ik heb de bondscoach nog niet gesproken. Ik kreeg het te horen via de mail, de bondscoach gaat met de tijd mee", zegt Pasveer met een knipoog tegen ESPN. Op basis van zijn prestaties de laatste weken had de Ajax-sluitpost op een uitnodiging gerekend. "Ik had het wel een beetje verwacht."

"Maar, aan de andere kant: als je naar de toekomst kijkt... Ik ben niet de toekomst, dat realiseer ik ook", vervolgt Pasveer. Zijn concurrent, Feyenoord-keeper Justin Bijlow, is een opvallende afwezige voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België. "Of ik daardoor verrast ben? Ik houd hem niet in de gaten, ik ben alleen met mezelf en Ajax bezig. Justin is wel iemand die voor de toekomst belangrijk kan zijn voor het Nederlands elftal. Hij zal vast te horen hebben gekregen hoe en wat."