'Vertrek van John De Jong aanstaande bij PSV: Arnesen in beeld als opvolger'

'Vertrek van John De Jong aanstaande bij PSV: Arnesen in beeld als opvolger'

16-09-2022 16:07 Laatste update: 16:50
524

Het vertrek van John de Jong als technisch directeur bij PSV lijkt steeds dichterbij te komen, meldt Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De beleidsbepaler zou het vertrouwen van de raad van commissarissen verloren zijn door zijn handelen bij de mogelijke transfer van Cody Gakpo.

Volgens VI kreeg de directie van PSV op de slotdag van de transferwindow een dringend verzoek om Cody Gakpo alsnog te verkopen. Zowel Ruud van Nistelrooij als de directie zelf waren het hier allereerst niet mee eens. Toen Gakpo zelf uiteindelijk de knoop doorhakte om toch in Eindhoven te blijven, zou de rvc hebben aangegeven dat dan Sangaré weg zou moeten. Er werden miljoenenbedragen geboden op die spelers en de raad wilde dat een van die biedingen geaccepteerd zou worden, vanwege het begrotingstekort dat PSV nog moest oplossen. De directie vond de biedingen echter niet voldoende om onder andere Gakpo te laten gaan.

Wedden

Meer odds

Naast de onenigheid over verschillende transfers, zou er ook een sportief aspect hangen aan het mogelijke vertrek van De Jong. Vanuit de club wordt gezegd dat de sportieve voortgang stagneert en dat dit ook de technisch directeur kan worden verweten. De transfers zouden wel de grootste reden zijn dat het leeuwendeel van de rvc erg ontevreden is over het handelen van De Jong. Algemeen directeur Marcel Brands en commercieel directeur Frans Janssen zouden volgens de eerste verhalen wel mogen blijven zitten.

Ook zou PSV al een mogelijke opvolger in gedachte hebben voor De Jong. Frank Arnesen is naar verluidt kandidaat om de nieuwe technisch directeur van de Eindhovenaren te worden. Voor de Deen is PSV geen onbekend terrein. Hij werkte al in dezelfde functie bij de club in de periode tussen 1994 en 2004. Arnesen was lange tijd technisch beleidsbepaler bij Feyenoord, maar begin september besloot de club te breken met Arnesen. 

De Jong is sinds 2009 werkzaam voor PSV. Hij begon in de scoutingtak van de club, waar hij in 2013 het hoofd van werd. In 2017 werd De Jong aangesteld als technisch directeur bij de Eindhovenaren. De 45-jarige bestuurder heeft nog een contract tot 2024 bij PSV.