Sneijder: 'Dit Oranje bij lange na niet zo goed als het team van 2014'

Sneijder: 'Dit Oranje bij lange na niet zo goed als het team van 2014'

17-09-2022 16:30
103

Wesley Sneijder vindt dat er te veel enthousiasme heerst rond het Nederlands elftal richting het WK in Qatar. De oud-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale vindt dat het huidige Oranje minder kwaliteit heeft dan het team dat in 2014 verrassend derde werd.

"Ik snap niet dat er in Nederland heel veel positiviteit heerst rondom het Nederlands elftal. Iedereen heeft het erover dat we wereldkampioen moeten worden, maar waar is dat op gebaseerd? Wie heb je? Moeten wij met deze ploeg wereldkampioen worden? Met de vorm waarin we zitten en spelers die bij hun club niet spelen?", vertelt Sneijder bij Vandaag Offside.

"De verwachtingen zijn hoog. Maar ik zou juist tegen de mensen willen zeggen: even relaxed en weer met beide benen op de grond", gaat de recordinternational van Oranje verder. "We hebben het van de week ook weer gezien met Ajax op Europees niveau. We zijn daar nog niet."

Sneijder wijst op het WK 2014, toen de verwachtingen juist niet hoog lagen en Nederland brons veroverde. De voormalig spelmaker maakte destijds deel uit van een team met onder meer ook Arjen Robben en Robin van Persie. "Ik snap niet dat je kan zeggen dat we nu een beter team hebben dan toen. Bij lange na niet, hoor."