Barcelona geeft supporters waar voor hun geld, Memphis en Lewandowski belangrijk

17-09-2022 18:12
38

FC Barcelona heeft zich in de competitie hersteld van de nederlaag in de Champions League van eerder deze week. Elche CF was in Camp Nou geen partij voor Memphis Depay en consorten: 3-0.

Hoofdtrainer Xavi had tegen Bayern München geen basisplaatsen voor Frenkie de Jong en Memphis Depay, maar koos tegen Elche wel voor het Nederlandse duo. Daar zal hij geen spijt van hebben gehad. Robert Lewandowski maakte na ruim een half uur spelen de eerste goal van de wedstrijd, waarna Memphis Depay voor rust een schitterende 2-0 maakte. Dat was min of meer de beslissing, omdat Elche nauwelijks iets in te brengen had.

Toen Lewandowski na rust weer scoorde, zijn achtste in vijf wedstrijden, was het helemaal gedaan met de wedstrijd. Xavi wisselde daarna Memphis voor Ansu Fati, De Jong mocht wel blijven staan. Met iets meer scherpte en geluk had Barcelona er een galashow van kunnen maken, desondanks kregen de supporters waar voor hun geld. Lewandowski kreeg nog kansen op meer, maar miste en werd daarna afgelost door Ferrán Torres.

De wedstrijd was al lang geen wedstrijd meer en dat was duidelijk zichtbaar. De spelers probeerden het nog wel, maar de urgentie ontbrak. En bij Elche vonden ze het allemaal wel prima. Na iets meer dan negentig minuten floot de scheidsrechter af. Barcelona gaat aan kop, maar kan zondag nog worden ingehaald door Real Madrid, dat tegen Atlético Madrid speelt.