'We zijn misschien wel dé Eredivisie-verrassing, niet uit de lucht komen vallen'

'We zijn misschien wel dé Eredivisie-verrassing, niet uit de lucht komen vallen'

1 oktober - 15:00
36

Bart Vriends is content met de seizoensstart van Sparta Rotterdam. De Kasteelclub staat na zeven speelrondes op de zevende plaats in de Eredivisie en durft voorzichtig te dromen van een hoge eindklassering.

Vorig seizoen streed Sparta nog tegen degradatie, twee seizoenen geleden speelde de club als nummer acht play-offs voor Europees voetbal. Vriends vindt het nog te vroeg om te zeggen dat Sparta dat kunststukje kan herhalen. Maar: "Ik denk dat we misschien wel dé verrassing van de opening van de Eredivisie zijn en dat is niet uit de lucht komen vallen", zegt hij tegen Voetbal International.

"Dat is gebaseerd op goed spel en ook op een goede voorbereiding. Dus het is fair to say om te zeggen dat dat zeker mogelijk is. We gaan gewoon proberen om er het maximale uit te halen." De ervaren verdediger geniet ervan dat er dit seizoen bij vlagen iets te vieren valt. "Het is wel lekker om af en toe de slingers te kunnen ophangen. Ik vind het nog wat vroeg om nu heel stoer van de toren te gaan blazen, maar ik denk wel dat we al hebben laten zien dat we kwalitatief echt een stap vooruit hebben gemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie