Feyenoord op rapport: twee onvoldoendes, hoogste cijfer voor Szymanski

Feyenoord op rapport: twee onvoldoendes, hoogste cijfer voor Szymanski

06-10-2022 23:00 Laatste update: 23:05
109 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

Feyenoord heeft donderdagavond een ruime voorsprong uit handen gegeven tegen FC Midtjylland. Het werd 2-2 in Midden-Jutland. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Justin Bijlow - 6: groots was het niet, maar met het oog op WK-deelname met Oranje heeft Bijlow in elk geval geen grote minpunten gescoord. Hij kreeg niet bijzonder veel te doen en was kansloos bij de Deense treffers.

Lutsharel Geertruida - 6,5: bij zijn eerste basisplek sinds augustus maakte Geertruida een gedegen indruk. Hij loste de meeste problemen vakkundig op en heeft nu alweer een streepje voor op concurrent Marcus Pedersen.

Gernot Trauner - 6: zonder franje zette Trauner weer een Europese wedstrijd achter zijn naam. De Oostenrijkse verdediger was wat ongelukkig met het verlengen van de bal, waardoor Gustav Isaksen kon scoren.

Dávid Hancko - 5,5: Feyenoord heeft deze zomer een strijder in huis gehaald met Hancko. Soms vergaloppeert hij zich nog wel, getuige zijn doldrieste tackle bij de achterlijn van Midtjylland (geel) en inschattingsfout bij de gelijkmaker.

Marcos López - 6,5: kreeg op slag van rust een gele kaart, maar had zijn zaakjes heel aardig voor elkaar aan de linkerkant. Smetje op de avond was de goal van zijn directe tegenstander.

Quinten Timber - 6: de Europese avond ging hem beter af dan zijn tweelingbroer, twee dagen geleden. Timber vertoont tekenen dat er nog veel meer in het vat zit, maar het moet er nog wel uitkomen.

Orkun Kökcü - 6: het zal niet de bedoeling zijn geweest, maar Kökcü mikte zijn vrije trap precies op een Deense arm. Feyenoord kreeg daardoor een penalty. Die benutte de aanvoerder zelf. Verder was hij wat bleekjes.

Sebastian Szymanski - 7: het rendement van Szymanski is indrukwekkend. De Pool bekroonde zijn terugkeer in de Feyenoord-basis met de cruciale openingstreffer en werd daarna opvallend vaak het slachtoffer van overtredingen.

Javairô Dilrosun - 5: kon geen moment zijn stempel drukken in de MCH Arena. Dilrosun zag het spel aan zich voorbijtrekken en werd na ruim een uur gewisseld.

Danilo Pereira - 6: de Braziliaan was vooral in de eerste helft vaak in de buurt van het gevaar dat Feyenoord stichtte. Zelf kwam Danilo amper in scoringspositie. Na rust werd hij helemaal niet meer bereikt.

Oussama Idrissi - x: liep in de 29ste minuut een blessure op, kon niet verder een speelde te kort voor een beoordeling.

Invallers
Alireza Jahanbakhsh - 5: viel na een half uur in voor de geblesseerde Idrissi en had net als de andere aanvallers moeite om het spel naar zich toe trekken. Met name in de slotfase liet hij heel wat steken vallen.
Patrik Walemark - x: viel na 66 minuten in voor Dilrosun en speelde te kort voor een beoordeling.
Marcus Pedersen - x: viel na 66 minuten in voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.
Santiago Gimenez - x: viel na 79 minuten in voor Danilo en speelde te kort voor een beoordeling.
Mats Wieffer - x: viel na 79 minuten in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 6,5: klachten over de arbitrage, die zal Slot dit keer niet hebben. De VAR was Feyenoord twee keer goedgezind, al leverde het uiteindelijk niet de drie punten op. Voor de trainer wordt steeds duidelijker op wie hij dit seizoen kan bouwen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie