De loting is bekend: Nederland treft onder meer Frankrijk en Griekenland

De loting is bekend: Nederland treft onder meer Frankrijk en Griekenland

09-10-2022 12:43
125

Het Nederlands elftal is zondag in Frankfurt gekoppeld aan Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. De ploeg van de aanstaande bondscoach Ronald Koeman moet die groep zien te overleven om zich te plaatsen voor het EK van 2024 in Duitsland.

Nederland is ingedeeld in Groep B. Omdat Oranje groepshoofd is, zou het meerdere toplanden sowieso ontlopen, maar met Frankrijk heeft het alsnog een loodzware tegenstander getroffen. Uit Pot 4 is Griekenland een van de slechtst denkbare tegenstanders. Het had ook landen als Azerbeidzjan, Kosovo en Noord-Macedonië kunnen loten.

Wedden

Meer odds

Het EK 2024 zal worden gehouden in Duitsland, dat ook het WK van 2006 organiseerde. Italië wist dat toernooi te winnen, net als EURO 2020. Berlijn, Keulen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München en Stuttgart zijn aangewezen als speelsteden.

De kwalificaties voor het EURO 2024 beginnen in maart 2023 en lopen tot maart 2024. 23 landen mogen aan het toernooi meedoen. Het EK begint op 14 juni en eindigt op 14 juli.

De groep van het Nederlands elftal
Nederland
Frankrijk
Ierland
Griekenland
Gibraltar