Schreuder geeft Ajax heldere opdracht mee: 'Dan komt het resultaat vanzelf'

Schreuder geeft Ajax heldere opdracht mee: 'Dan komt het resultaat vanzelf'

12-10-2022 18:29 Laatste update: 18:35
27

Alfred Schreuder wil in het Stadio Diego Armando Maradona terug naar de basis met Ajax. De oefenmeester benadrukt dat zijn ploeg woensdagavond tegen SSC Napoli het eigen spel moet spelen.

Ajax verloor vorige week met 1-6 van Napoli, afgelopen zondag wist de ploeg zich tegen FC Volendam nipt te revancheren (2-4). "We hebben zondag een goede stap gezet, al weten we dat Napoli van een ander kaliber is", zegt Schreuder tegen Ziggo Sport. "We moeten aan de bal beter en moediger zijn, ook al zetten zij hoog druk. Lukt dat niet, dan moeten we compact voor de tweede bal gaan."

Wedden

Meer odds

Schreuder erkent dat Napoli, dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor, vol zelfvertrouwen is. "Dat hadden wij een week of drie, vier geleden. Om daar weer te komen, moet je terug naar de basis." Met Daley Blind in het centrum hoopt Ajax de basisprincipes terug te krijgen. "Met hem hopen we onder de hoogste druk van Napoli uit te spelen. Daarbij kan Daley spelers tussen de linies vrijspelen."

"Wanneer ik tevreden ben? Als we ons eigen gezicht laten zien, los van het resultaat", stelt Schreuder. "We moeten ons eigen spel spelen, met en zonder bal. Als we dat goed doen, komt het resultaat vanzelf."