Kuipers (Go Ahead) deelt droevig nieuws: 'Doktoren kunnen niets meer voor 'm doen'

Kuipers (Go Ahead) deelt droevig nieuws: 'Doktoren kunnen niets meer voor 'm doen'

15-10-2022 22:21
45

Bas Kuipers pakt met Go Ahead Eagles in extremis een punt tegen sc Heerenveen, maar deelt na afloop in gesprek met ESPN persoonlijk leed. De vader van de aanvoerder van de Deventer club kreeg eerder deze week twee hersenbloedingen.

Kuipers komt met tranen in zijn ogen naar Hans Kraay junior voor een interview. Kraay vraagt zich af wat er aan de hand is. "Ik ben best wel blij hoor, maar het is een lastige week voor mij geweest", begint hij. "Mijn vader heeft woensdag twee hersenbloedingen gehad, waarvan de laatste fataal voor hem is geweest. Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer. De doktoren kunnen niets meer voor hem doen."

"Het is voor mij een pittige week geweest", vervolgt Kuipers, die stelt afleiding te halen uit het voetbal. "Daarom ben ik hier ook. Ik haal hier veel kracht uit", zegt hij. "Mijn vader was heel groot fan. Hij vond het geweldig om te komen kijken, hij hield van de Eagles. Hij vond het geweldig om hier te zijn, daarom heb ik besloten toch te spelen."