Hake sprak met Kuipers: 'Heel zwaar, het gaat door merg en been'

Hake sprak met Kuipers: 'Heel zwaar, het gaat door merg en been'

15-10-2022 23:48 Laatste update: 16-10-2022 08:41
29

Bas Kuipers maakt diepe indruk op René Hake en Kees van Wonderen. De linksback van Go Ahead Eagles kreeg deze week te maken met persoonlijk leed, maar besloot wel te spelen tegen sc Heerenveen (1-1).

In gesprek met ESPN vertelde Kuipers dat zijn vader afgelopen woensdag twee hersenbloedingen kreeg. "Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer. De doktoren kunnen niets meer voor hem doen", zei hij. Hake heeft bewondering voor Kuipers. "Ik heb heel veel bij hem gelaten. Het was heel zwaar", zucht de oefenmeester. "Hij appte mij 's nachts. We spraken de volgende ochtend en hij vertelde hij alles gegaan is. Dat gaat door merg en been."

"Ik heb ook tegen hem gezegd: Als je niet voetbalt, begrijp ik datNee, mijn vader had dat gewild, zei hij", vervolgt Hake. Na de afsluitende training legde de trainer Kuipers nogmaals de keuze voor. "Hij voelde zich goed en wilde spelen. Diep respect. Dit punt is voor de vader van Bas, absoluut. Het is super triest, maar dit brengt je wel tot bezinning en dichter bij elkaar."

Ook Heerenveen-trainer Van Wonderen, die de afgelopen twee seizoenen met Kuipers werkte, was aangeslagen door het nieuws. "Ik heb hem toen ik het hoorde een appje gestuurd. Met mijn vader is hetzelfde gebeurd", zegt hij. Hans Kraay junior stelt dat voetbal dan ineens niets meer voorstelt. "Dat is veel erger dan een tegengoal in de laatste minuut", doelt Van Wonderen op de gelijkmaker van Finn Stokkers. "Helaas krijg je vroeg of laat te maken met verschrikkelijke dingen. Het hoort bij het leven."