Van den Boomen droomt van Europees voetbal: 'Transfervrij vertrek is mogelijk'

Van den Boomen droomt van Europees voetbal: 'Transfervrij vertrek is mogelijk'

16-10-2022 10:18
15

Branco van den Boomen is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig bij Toulouse. De 27-jarige controleur heeft een aflopend contract bij de nummer elf van de Ligue 1 en hij sluit een transfervrij vertrek niet uit.

Van den Boomen is een steunpilaar bij de Franse promovendus. Afgelopen seizoen tekende hij voor 21 assists en twaalf doelpunten in de Ligue 2. Ook op het hoogste niveau laat de Nederlandse middenvelder zich in positieve zin gelden. In tien wedstrijden was hij al goed voor vier assists. 

Zijn toekomst bij Toulouse is echter onzeker nu hij uit zijn contract loopt. In gesprek met L'Équipe reageert Van den Boomen op de vraag of hij naar een grotere club wil of dat hij liever een sleutelspeler is bij een kleinere club, zoals Toulouse. "Ik zou die twee graag verenigen en zien waar mijn plafond ligt. Waarom niet spelen in een Europese competitie? Maar dat is ook mogelijk met Toulouse. We zullen zien. We kunnen het bespreken tijdens de pauze vanwege het WK."

Van den Boomen erkent dat het mogelijk is dat hij transfervrij vertrekt bij Toulouse. "Ja, dat is mogelijk, natuurlijk. Net als Brecht Dejaegere en Stijn Spierings loop ik tegen het einde van mijn contract aan." Van den Boomen speelde in de jeugd van Ajax, maar brak door bij FC Eindhoven. Hij kwam ook nog uit voor sc Heerenveen, Willem II (huur) en De Graafschap.