Onherkenbaar Antwerp krijgt er in negen minuten drie tegen en is koppositie kwijt

16-10-2022 15:27 Laatste update: 15:47
3

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel heeft de koppositie in België uit handen gegeven. Het liet zich uit bij Standard Luik van zijn slechtste kant zien en verloor de wedstrijd in de eerste negen minuten: 3-0.

Antwerp, met Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Toby Alderweireld in de basis en Calvin Stengs op de bank, keek al na negen minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Als de boodschap van Van Bommel was om scherp aan de wedstrijd te beginnen, dan is dat niet gelukt. De verdediging van Antwerp liet zich tot driemaal van het kastje naar de muur sturen, waarbij vooral de laatste goal kwalijk te noemen is.

Het zette de toon voor de rest van de wedstrijd, waarin Antwerp geen vuist wist te maken. Bij Standard was het beste er ook wel af, zo leek het. Kansen waren zeldzaam en werden niet meer gecreërd. Van Bommel gaf Stengs in de tweede helft de kans om het tij nog enigszins te kunnen keren. De wedstrijd was echter al zo goed als gespeeld.

Antwerp blijft steken op dertig punten en moet de koppositie afstaan aan KRC Genk, dat zaterdag wel wist te winnen.