'Een grote teringzooi' bij FC Utrecht: 'Dan heb je het verkeerde vak gekozen'

'Een grote teringzooi' bij FC Utrecht: 'Dan heb je het verkeerde vak gekozen'

17-10-2022 13:28
70

FC Utrecht had ook zondag tegen PSV (6-1) niets te vertellen. Het is crisis in de Domstad en Sean Klaiber, Jens Toornstra en Sander van de Streek likken hun wonden.

"Ik denk dat we te weinig als team spelen en te weinig vanuit een plan dat je van tevoren bedenkt", sombert Toornstra in De Telegraaf. "De druk ligt nu bij ons en daar hebben we het een beetje naar gemaakt. Het is aan ons om op te staan." Van de Streek, die nog de 1-1 maakte, stond met een 'behoorlijk schaamtegevoel' de pers te woord. "Dat we elkaar zo hebben laten vallen, met name in de tweede helft."

Klaiber is boos en neemt geen blad voor de mond. "Als je met poep in de broek speelt, heb je het verkeerde vak gekozen", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "We hebben elkaar in de steek gelaten, dát hebben we gedaan. PSV gaf ons de kans om te voetballen. Maar zelfs een bal drie keer naar elkaar spelen lukte niet. Heel frustrerend."

'Eén grote teringzooi'
Bij Studio Voetbal werd de nummer tien van de Eredivisie niet gespaard door Pierre van Hooijdonk. "Het was één grote teringzooi. In de rust werd het al duidelijk dat het daar helemaal fout zit. Ze halen Dost en Toornstra (niet fit, red.) naar de kant, twee jongens die ze van de zomer met veel bombarie binnen hebben gehaald. Als je die er in de rust al uit haalt, dan is dat ook een statement als trainer."