'Een transfer naar Vitesse vond ik een grote middelvinger naar NEC'

'Een transfer naar Vitesse vond ik een grote middelvinger naar NEC'

19-10-2022 12:39
56

Mattijs Branderhorst kon door Vitesse verlost worden van zijn reserverol bij NEC, meldt de Gelderlander. De doelman zelf zou echter niets zien in een transfer naar de rivaal van de Nijmegenaren.

"Een transfer naar Vitesse vond ik een grote middelvinger richting NEC", vertelt Branderhorst over de interesse aan de Gelderse krant. "Dan kan je zeggen dat de club mij een kunstje heeft geflikt, maar als je logisch nadenkt dan is het heel begrijpelijk dat je Jasper Cillessen haalt wanneer je die kans krijgt. Ik voel me nog steeds een echte NEC’er en dan kan je een transfer naar Vitesse niet maken."

Branderhorst mag in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard weer eens onder de lat staan bij de Nijmegenaren, maar in de Eredivisie is hij inmiddels tweede keus geworden. Hij beschikt over een aflopend contract en kan daardoor aan het einde van dit seizoen vertrekken bij de club. Een transfer naar Vitesse zal ook dan niet tot een van de opties behoren voor Branderhorst. De doelman uit Tiel kwam eerder uit voor Willem II en MVV Maastricht.