Van Bommel legt verbanning van 'zwaar teleurgestelde' Nainggolan uit

Van Bommel legt verbanning van 'zwaar teleurgestelde' Nainggolan uit

19-10-2022 15:40 Laatste update: 15:50
46

Mark van Bommel heeft zich woensdag uitgelaten over de verbanning van Radja Nainggolan. De middenvelder van Royal Antwerp FC wordt gestraft omdat hij voorafgaand aan het verloren duel met Standard Luik van afgelopen weekend (3-0) een e-sigaret rookte op de bank.

Tijdens de persconferentie, die druk werd bezocht, werd Van Bommel gevraagd naar zijn keuze om de 34-jarige middenvelder voorlopig buiten de selectie te laten. Het was zeker niet makkelijk. "Dat doe je niet zomaar. Dat is de moeilijkste beslissing die je als trainer kan maken. Of ik het een juiste beslissing vind? Ja, want anders hadden we hem niet genomen. Radja was zwaar teleurgesteld."

De oud-trainer van PSV, die zich donderdag kan revancheren tegen KV Oostende, baalt als een stekker. "Radja is een hele goede voetballer die het verschil kan maken. Vanuit dat perspectief is het zonde dat we tot die beslissing zijn gekomen. Hij kan buitencategorie zijn."

Nainggolan, die in het verleden vaker negatief in het nieuws kwam, heeft zich neergelegd bij zijn straf. 'Ik wil hier even zeggen dat ik het ook erg vind wat ik heb gedaan. Ik verklaar dit zelf ook volledig fout, maar had er op die moment gewoon niet bij stilgestaan', aldus de oud-speler van AS Roma en Internazionale op Instagram afgelopen dinsdag.