Excelsior maakt debacle bij Ajax goed tegen MVV, Go Ahead overtuigt tegen Helmond

19-10-2022 21:59 Laatste update: 22:22
8

Go Ahead Eagles en Excelsior hebben woensdagavond op eenvoudige wijze de volgende ronde van de KNVB beker gehaald. De ploeg uit Deventer rekende in de eerste helft al af met Helmond Sport. De Rotterdammers maakten de 7-1 van zondag tegen Ajax goed met een vijfklapper tegen MVV Maastricht.

Go Ahead Eagles - Helmond Sport 3-1
Go Ahead Eagles begon woensdagavond met wat andere namen aan de bekerwedstrijd in eigen huis tegen Helmond Sport. Jay Idzes was er afgelopen zaterdag wel al bij tijdens het gelijkspel tegen SC Heerenveen, maar nu eiste de verdediger direct een hoofdrol op. Uit een hoekschop zette hij namelijk de thuisploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong. Daarna was het even wachten op het volgende doelpunt, maar in de 34e minuut verdubbelde Philippe Rommens met een vlammend afstandsschot de score.

Drie minuten later waren het de Helmonders die de aansluitingstreffer redelijk uit het niets binnen schoten. Hakon Lorentzen maakte op koele wijze de 2-1 voor de Noord-Brabanders. Het slotakkoord van de eerste helft was wel voor de thuisploeg. De veelbesproken Sylla Sow schoot uit de kluts toch de bevrijdende 3-1 binnen vlak voor het rustsignaal. Na de pauze volgden er nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer. Go Ahead Eagles pakte door deze overwinning het ticket naar de volgende ronde in de KNVB Beker.

Excelsior - MVV Maastricht: 5-1
Excelsior wilde niets liever dan terugslaan na de 7-1 nederlaag tegen Ajax afgelopen zondag. MVV Maastricht moest daarvoor in eigen huis over de knie gelegd worden. De Rotterdammers maakten al na 22 minuten de 1-0. Reda Kharchouch mocht vanaf de penaltystip aanleggen voor de openingstreffer en die kans liet hij niet onbenut. Ondanks de sterke eerste helft van Excelsior bleef de tweede goal toch eventjes uit, maar voor rust werd deze toch nog gemaakt. Lazaros Lamprou maakte na veertig minuten zijn eerste doelpunt en vier minuten later deed de Griek dit nog eens dunnetjes over.

Na rust leek Excelsior duidelijk niet rustig aan te willen doen. Vijf minuten na rust was het namelijk Marouan Azarkan die de 4-0 maakte. De enige aanvaller die nog geen doelpunt had in dit duel stond daarmee ook op het scorebord. In de 53e minuut kreeg Excelsior wederom een strafschop en Reda Kharchouch maakte daarmee zijn tweede van de avond. Koen Kostons maakte namens MVV nog een eretreffer met het hoofd, maar het mocht niet meer baten. Excelsior pakte overtuigend de winst en de Rotterdammers gaan door naar de volgende ronde in de KNVB Beker.