Schreuder vertelt over teambuildingsactiviteit bij Ajax: Ocampos was de beste

Schreuder vertelt over teambuildingsactiviteit bij Ajax: "Ocampos was de beste"

22-10-2022 18:52 Laatste update: 18:54
50

Alfred Schreuder heeft voor het treffen tussen RKC Waalwijk en Ajax genoeg om over te vertellen. De coach kwam aan het woord over zijn veelbesproken persconferentie, de keuze tussen Brian Brobbey en Mohammed Kudus en een teambuildingsuitje van Ajax.

Vorige week is er veel gezegd en geschreven over Schreuder, die even flink van zich afbeet op een persconferentie. Bij ESPN krijgt hij de vraag of de spelers van Ajax daar nog grapjes over hebben gemaakt. "Nee, dat viel eigenlijk honderd procent mee", antwoordt Schreuder. "Twee of drie jongens zeiden wel: je was wel heel boos, trainer. Uiteindelijk is het gebeurd, we gaan gewoon weer verder."

Wedden

Meer odds

Tegen RKC kiest Schreuder voor Brobbey in de spits, terwijl Kudus in de weken hiervoor vaak op die plek moest spelen. Toch spreekt de Ajax-coach niet van een moeilijke keuze. "Na vorige week was het eigenlijk niet lastig. Ik vind dat Brian het tegen Excelsior zeker in de tweede helft goed deed. In de eerste helft miste hij wel wat kansjes, maar je ziet dat hij bezig is om diepte te maken in ons spel. Dat is belangrijk. Dan komt er ook ruimte voor andere jongens."

Voor de verandering kwam Ajax afgelopen week niet doordeweeks in actie. Schreuder heeft goed gebruik gemaakt van die gelegenheid. "We hebben behoorlijk wat trainingen in de benen. We hebben ook een teambuildingactiviteit gedaan. Dat vond ik belangrijk om te doen, iets anders dan trainen. We hebben padel gespeeld. Het was superleuk, het was geslaagd. Ik heb zelf ook nog even meegespeeld, maar ik heb niet gewonnen. Ocampos was de beste."