Sneijder ziet niets in Álvarez: 'Je hebt echt niks aan hem'

Sneijder ziet niets in Álvarez: 'Je hebt echt niks aan hem'

24-10-2022 22:51 Laatste update: 25-10-2022 06:47
79

Wesley Sneijder is geen fan van Edson Álvarez bij Ajax, vertelt de oud-middenvelder bij Veronica Offside. Afgelopen zomer kon de Mexicaan nog voor een enorm bedrag vertrekken naar Chelsea en Sneijder vindt dat Ajax hem absoluut had moeten laten gaan.

"Hij speelt alleen maar ballen terug en breed", begint Sneijder over het spel van de Mexicaanse middenvelder. "In die rol van Álvarez kan ik ook nog spelen bij Ajax. Je hebt niks aan hem. Ze hadden hem afgelopen zomer heel snel naar Londen moeten brengen, Voor het bedrag dat ze kregen hadden ze twee leuke spelers kunnen halen." Afgelopen zomer deed Chelsea op deadlineday nog een bod van 45 miljoen euro op Álvarez, maar Ajax besloot dat niet te accepteren.

Sneijder vindt vooral dat Álvarez te kort schiet wanneer er sneller spel wordt gespeeld bij Ajax. "Toen iedereen bij Ajax in vorm was, speelde hij ook goed. Nu is het even wat lastiger en dan zie je dat hij aan het zwemmen is. Als het een stapje te snel gaat zie je dat hij het lastig krijgt."

Wim Kieft is het niet eens met zijn collega-analist Sneijder. "Een speler als hij heb je toch keihard nodig in grote wedstrijden. Ik heb hem behoorlijke wedstrijden zien spelen op die positie. Vooral verdedigend en corrigerend vind ik hem sterk."