Tadic: 'Ze willen mij en Ajax allemaal verslaan, wij frustreren ze met titels'

Tadic: 'Ze willen mij en Ajax allemaal verslaan, wij frustreren ze met titels'

26-10-2022 08:53
237

Dusan Tadic is in Nederland 'the guy you love to hate' geworden en daar heeft de aanvoerder van Ajax absoluut geen moeite mee. De aversie tegen hem en Ajax is volgens de Serviër niks nieuws.

"Ik beschouw dat als groot compliment", zegt Tadic in het Algemeen Dagblad. "Ajax is de beste en grootste club van Nederland en behoort tot de tien mooiste clubs van Europa. Dan willen mensen natuurlijk niet zien dat je prijzen wint. Dat zit in de natuur van de mens. Wie neutraal is, zal tegen je zijn en wil je zien vallen. Dit moeten we als onze kracht zien."

"Iedere speler speelt tegen ons de wedstrijd van zijn leven. Ze willen mij en Ajax allemaal verslaan, omdat wij ze frustreren met titels. Dat is normaal en wij moeten ze blijven frustreren. Die uitdaging wordt juist groter."

Tadic schuwt er niet voor om 'een klookzak te zijn'. "Smerig zijn moet soms in topvoetbal." Hij mist die mentaliteit in Nederland. "Ik wil het ook in ons team meer zien. Ik zeg tegen teamgenoten soms: je moet er meer aan doen. Ik snap ook wel dat ik bij andere fans het bloed onder de nagels vandaan haal, maar voor mij is het simpel: je moet negentig minuten alles doen wat nodig is om te winnen."