ESPN zet het mes erin: 'Het zag er niet uit, schandalig, heel teleurstellend'

ESPN zet het mes erin: 'Het zag er niet uit, schandalig, heel teleurstellend'

27-10-2022 23:17
74

Feyenoord heeft twee keer op match point gestaan, maar moet nu vrezen voor uitschakeling in de Europa League. De club ging uit bij Sturm Graz in extremis onderuit en de analisten bij ESPN zijn dan ook allesbehalve positief.

In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Feyenoord de deksel op de neus. Het moet nu winnen van SS Lazio en hopen dat FC Midtjylland van Sturm Graz wint. "Schandalig", noemt Kees Kwakman de afgang van Feyenoord. "Feyenoord heeft in de tweede helft nul kansen gehad. Je voelde dit gewoon aankomen. Ze hebben dit volledig over zichzelf afgeroepen."

"Zelfs drie keer overspelen naar elkaar zat er niet in. Ze stressen zichzelf", aldus Kenneth Perez. "Tegen dit soort tegenstanders heb je veel meer tijd dan je denkt. Dan moet je elkaar wel opties geven. Het gaat erom dat je als team meer voor elkaar doet. Het is niet zo dat ze met de pet ernaar gooien, de wil is er wel, maar aan de bal tegen zo'n matige tegenstander en dan niet meer kunnen brengen dan dit.. Dat is heel teleurstellend. Het kan een offday zijn, hè."

Pierre van Hooijdonk gaat er eveneens met gestrekt been in. Hij noemt Sturm Graz 'heel slecht'. "Als je met je rug tegen de muur wordt gezet, zegt dat alles. Feyenoord heeft één keer goed gespeeld, thuis tegen Sturm Graz. Dat zag er goed uit. En je kon ook nog vraagtekens zetten bij de kwaliteiten van Sturm Graz. De creativiteit op het middenveld was in de tweede helft weg. Zo defensief met Timber, Kökcü en Geertruida."

"Jahanbakhsh en Dilrosun waren dolende, het zag er niet uit. Walemark viel slecht in, Lopéz was matig.. Je kunt toch wel drie keer naar elkaar spelen? Zelfs dat was er niet bij. Alles valt of staat met de vorm van de vleugelspelers. Jahanbakhsh is niet één keer in de buurt van zijn AZ-vorm geweest."