Geen 'homosupportersvereniging' bij FC Twente: 'Past niet in ons beleid'

Geen 'homosupportersvereniging' bij FC Twente: 'Past niet in ons beleid'

03-11-2022 17:53
115

FC Twente heeft een idee voor een 'homosupportersvereniging' afgeslagen. Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan past dat niet in het beleid van de Tukkers met fanclubs. 

Op 16 oktober waren er homofobe spreekkoren hoorbaar op de tribune bij FC Twente, toen FC Groningen op bezoek kwam. Enschedeër Ben Meijer-Hof opperde naar aanleiding daarvan voor een homosupportersvereniging bij de Twente-directie, weet TC/Tubantia. "Dit incident geeft mij reden om te zien of een roze supportersvereniging opgericht kan worden", stelt Meijer-Hof.

Per mail heeft Twente echter laten weten dat het een dergelijk plan niet ziet zitten. 'Uw verzoek voor het oprichten van supportersvereniging Het Roze Hart past niet in ons beleid van supportersverenigingen, waarin wordt gesteld dat er geen potentiële leden mogen worden uitgesloten op basis van etniciteit, genderidentiteit, religie of seksuele voorkeur. Als FC Twente willen wij er zijn voor iedereen die zich supporter voelt van FC Twente. Ongeacht welke geaardheid, zien wij iedereen als supporter van FC Twente', schrijft algemeen directeur Van der Kraan.