De problemen stapelen zich op in Arnhem: Sparta declasseert Vitesse

05-11-2022 18:23
154

Sparta heeft uit bij Vitesse de tweede overwinning op rij geboekt. De ploeg van Maurice Steijn rekende met duidelijke cijfers af met de ploeg van Phillip Cocu: 0-4.

Het was Sparta dat in de openingsfase meerdere malen naliet om Vitesse al snel het zwijgen op te leggen. Kansen waren er genoeg, maar werden niet afgemaakt. Nadat het Sparta in 25 minuten en na meerdere kansen niet lukte om te scoren, daalde het tempo van de wedstrijd. Het zorgde ervoor dat Vitesse beter zijn draai kon vinden, maar de grootste mogelijkheden waren alsnog voor Sparta.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging het meer gelijkop. Het niveau van de eerste helft werd echter niet meer gehaald. Kort nadat scheidsrechter Joey Kooij een penaltyclaim van Vitesse wegwuifde, greep Sparta de voorsprong. Tobias Lauritsen verschalkte Vitesse-invaller Ferro met het nodige gemak en schoot de 0-1 achter Daan Reiziger. Amper een minuut later poeierde Sven Mijnans de 0-2 binnen, wat de definitieve nekslag voor Vitesse bleek te zijn.

In de slotfase kreeg Vitesse nog een kans op de 1-2, maar vervolgens besliste Lauritsen met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd. Arno Verschueren strooide nog wat extra zout in de Arnhemse wonden: 0-4.

En dus pakt Vitesse de negende thuisnederlaag van het jaar, een clubrecord. Sparta verstevigt de zesde plaats.