Summerville: 'Wil op de lange termijn bij de betere spelers van Europa horen'

Summerville: 'Wil op de lange termijn bij de betere spelers van Europa horen'

07-11-2022 20:22 Laatste update: 20:29
31

Crysencio Summerville is op dit moment een van de meest opvallende spelers van Leeds United. De Nederlandse vleugelaanvaller maakte onlangs de winnende treffer tegen Liverpool (1-2) en herhaalde dat kunstje afgelopen weekend nogmaals tegen Brentford (4-3). 

Het ontbeert de door Feyenoord opgeleide Summerville niet aan zelfvertrouwen. In een interview met De Telegraaf deelt de aanvaller zijn ideale toekomstscenario, één die zich af moet spelen in de absolute top. "Eén doel van mezelf is dat ik op de lange termijn bij de betere spelers van Europa wil horen."

Na de treffer tegen Liverpool, die hij tientallen keren terugkeek, ging er een knopje om. "Ik dacht: dit gevoel wil ik elke week, voor de club. Daar is weer zo’n mooi moment bovenop gekomen op ons eigen Elland Road. Onbeschrijflijk. Ik geloof heel erg in God en denk dat alles gebeurt met een reden. Spelen op Anfield, daar scoren en ook nog de winnende, dat is gewoon een jongensdroom."

Als het aan Summerville zelf ligt, speelt die jongensdroom zich nog heel lang af in de Noord-Engelse stad. "Ik wil belangrijk worden voor Leeds, een legende worden hier. Daarom heb ik de zegen van Raphinha (die deze zomer naar FC Barcelona vertrok) gekregen om zijn rugnummer over te nemen. Dat dit ambitieus is? Zeker, maar ik leg de lat altijd hoog voor mezelf en heb ook alle vertrouwen in mezelf."