Slot tipt clubleiding Feyenoord: 'Geweldig als hij hier ooit hoofdtrainer wordt'

Slot tipt clubleiding Feyenoord: 'Geweldig als hij hier ooit hoofdtrainer wordt'

09-11-2022 15:23 Laatste update: 15:29
18

Arne Slot juicht het hoofdtrainerschap voor Robin van Persie bij Feyenoord toe. De huidige Feyenoord-coach ziet in de voormalig topspits, die dit seizoen bij de O16 van de Rotterdammers aan het roer staat, een toekomstig trainer in het betaalde voetbal.

Van Persie deelde eerder deze week in gesprek met Joe Cole zijn grote droom: trainer bij Feyenoord worden. Dinsdag kreeg de Oranje-topscorer aller tijden te horen dat hij is toegelaten tot de opleiding die nodig is om een BVO te coachen. "Het lijkt me voor Feyenoord geweldig als hij hier ooit hoofdtrainer wordt", zegt Slot woensdagmiddag op het persmoment, in aanloop naar de wedstrijd tegen SC Cambuur.

"Ten eerste omdat het een ontzettend fijn persoon is, die nu ook al regelmatig bij ons is. Maar ook omdat hij enorm gedreven is om het beste uit zijn spelers te halen", vervolgt een lovende Slot. "Het zou dus fantastisch zijn als hij op termijn trainer wordt van Feyenoord", lacht Slot, die de nadruk legt op 'op termijn'. 

"Ik vind het alleen maar fijn als collega's die ambitie hebben. Dat steken ze er veel tijd en energie in en maken ze de spelers beter. Daar profiteer ik als huidige hoofdtrainer ook van."