Ajax strikt opvolger van meesterscout Olsen: 'Veel potentie in deze regio'

Ajax strikt opvolger van meesterscout Olsen: 'Veel potentie in deze regio'

10-11-2022 12:50
35

Nieuws van Ajax: Michael Eriksen gaat vanaf december aan de slag als scout voor de Amsterdamse club. De Deen neemt het stokje over van de gestopte meesterscout John Steen Olsen.

Eriksen scoutte in het verleden Odense BK, was de laatste jaren werkzaam als zaakwaarnemer van Deense spelers en gaat zich nu in Scandinavië richten op spelers voor Jong Ajax en Ajax 1. Hij werkte tussen 1997 en 2001 al nauw samen met voormalig Ajax-scout John Steen Olsen, die onder meer Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen en Kasper Dolberg naar Ajax bracht.

Henk Veldmate, hoofd scouting van Ajax, benaderde Eriksen. "Ik hoefde daar niet lang over na te denken, het was voor mij een makkelijke keuze. Ik ben heel trots en blij met deze nieuwe uitdaging."

"De Scandinavische landen zijn voor Ajax altijd erg belangrijk geweest", verklaart Veldmate op de clubsite. "Met Michael denken we een goede opvolger voor John Steen aan Ajax verbonden te hebben. Wij zien ook voor de komende jaren namelijk veel potentie in deze regio, dus het is belangrijk voor ons om daar iemand te hebben die de landen, de competities en de spelers goed kent."