'Ik zou altijd kiezen voor Vincent Janssen, voor Brobbey komt WK veel te vroeg'

'Ik zou altijd kiezen voor Vincent Janssen, voor Brobbey komt WK veel te vroeg'

11-11-2022 08:28 Laatste update: 09:25
58

De selectie van het Nederlands elftal voor het WK wordt vrijdag bekend gemaakt en het lijkt erop dat voorin de meeste slachtoffers gaan vallen. Voor de spitspositie zitten er nog vijf namen bij de voorselectie en daar zal er minimaal één van gaan afvallen. De vroegere aanvalsleiders van Oranje zijn het niet eens wie ze mee zouden nemen.

"Ik zou altijd kiezen voor Vincent Janssen", vertelt 21-voudig international Kees Kist aan De Telegraaf. "Voor Brobbey komt dit WK zeker nog te vroeg. Met Janssen heb je iemand die in verschillende systemen kan spelen. Hij laat andere jongens beter voetballen en kan ook een balletje vasthouden. Brobbey heeft wat mij betreft nog te weinig laten zien. Ik zou naast Janssen Memphis Depay en Luuk de Jong absoluut meenemen."

Roy Makaay is het niet eens met de zeventigjarige Kist. De 43-voudig international van Oranje zou Brobbey wel meenemen. "Hij is echt heel sterk en kan ook als een aanspeelpunt fungeren. Louis van Gaal speelt eigenlijk altijd met twee nummers 9. Daarom denk ik dat hij aan drie pure spitsen genoeg zal hebben. Ik ga ervanuit dat Depay en De Jong zeker meegaan bij de selectie van de bondscoach."

Ook Pierre van Hooijdonk kiest voor Janssen en De Jong naast de beoogde nummer één Depay. "Wout Weghorst is wel een lange spits, maar hij is niet perse een pinchhitter. De Jong beheerst die kwaliteiten absoluut wel. Daarnaast is Janssen fijn om erbij te hebben, omdat hij een elftal beter laat functioneren."