Feyenoord vermorzelt Excelsior in stadsderby en mag zich winterkampioen noemen

Feyenoord vermorzelt Excelsior in stadsderby en mag zich winterkampioen noemen

13-11-2022 18:40
295

Feyenoord mag zich winterkampioen noemen. De ploeg van Arne Slot profiteerde van de verliespartijen van PSV en Ajax door zelf met ruime cijfers te winnen van Excelsior: 5-1. Feyenoord staat drie punten los.

Ajax speelde met 3-3 gelijk tegen FC Emmen en PSV verloor tegen AZ. En dus wist Feyenoord wat er moest gebeuren, maar de start was niet veelbelovend. Het brutale Excelsior beet gretig van zich af en kwam na vier minuten op voorsprong. Marouan Azarkan, verhuurd door Feyenoord, gaf een leep balletje op Kenzo Goudmijn, die de bal op de borst aannam en schitterend raak schoot.

Het was meteen een van de spaarzame wapenfeiten van Excelsior, want kort daarna stelde Sebastian Szymanski weer orde op zaken en zag Excelsior-doelman Stijn van Gassel plots de ene na de andere Feyenoord-speler voor zich opduiken. Kort na de 1-1 was het ook raak voor Orkun Kökcü, die zijn honderdste Eredivisie-duel speelde.

De 3-1 van Szymanski viel vlak na rust en daardoor was er geen houden meer aan voor Excelsior, dat in de beginfase piekte en daarna niet meer gevaarlijk was. Kökcü kon de voorsprong nog vergroten naar 4-1, waarna het slotakkoord van invaller Patrik Walemark was. Vlak voor tijd wist doelman Justin Bijlow zich nog te onderscheiden met een topredding op een kiezelhard schot van Couhaib Driouech.

Feyenoord hervat de competitie op 8 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.