'Ajax moet Blind transfervrij laten vertrekken, die kan je er niet bij hebben'

'Ajax moet Blind transfervrij laten vertrekken, die kan je er niet bij hebben'

14-11-2022 08:08
115

Ajax moet Daley Blind transfervrij laten vertrekken in de winter. Dat vindt Pierre van Hooijdonk, die verwacht dat de clubleiding gaat ingrijpen.

Na de dubbele teleurstelling tegen Vitesse (2-2) en FC Emmen (3-3) ligt het hoofd van Alfred Schreuder op het hakblok. "Er komt nu een periode aan dat de leiding moet aangeven dat ze door willen met Schreuder", reageert Van Hooijdonk bij Studio Voetbal op de ramzalige vorm van Ajax, dat is afgezakt naar de derde plaats in de Eredivisie.

Als de 'hiërarchie wordt opgeschud', zoals Van Hooijdonk verwacht, dan is er mogelijk ook geen ruimte meer voor Blind, die na zijn invalbeurt in Emmen wordt beticht van werkweigering en sabotage. "Laat hem transfervrij vertrekken. De negatieve geesten moeten uit jouw selectie. Die kan je er als trainer niet bij hebben."

Bergwijn
Ook Steven Bergwijn liet zich niet onbetuigd: in een interview met ESPN zei hij 'flauw idee te hebben wat we aan het doen waren'. "We leken het niet te weten, schandalig." Van Hooijdonk denkt er het zijne van. "Dan help je je trainer niet." Rafael van der Vaart reageert fel. "Dan ben je geen topspeler. Je speelt niet voor de trainer, maar voor de eer, voor Ajax."