Databureau: Oranje heeft na Brazilië en Argentinië grootste kans op WK-eindzege

Databureau: Oranje heeft na Brazilië en Argentinië grootste kans op WK-eindzege

17-11-2022 07:46 Laatste update: 19-11-2022 09:55
61

Het Nederlands elftal heeft volgens sportdatabureau Gracenote zeven procent kans om het WK in Qatar te winnen. Oranje staat daarmee samen met Spanje op plek drie als het gaat om grootste kanshebbers.

Volgens de prognose van Gracenote is het Brazilië dat na de finale op 18 december feest mag gaan vieren. Het land van bondscoach Tite staat bovenaan de lijst met liefst twintig procent kans. Argentinië, dat woensdagavond nog oefende tegen de Verenigde Arabische Emiraten (5-0 winst), volgt met 16 procent. België (6 procent), Frankrijk (5) en Portugal (5 procent) staan kort achter Oranje. 

Gracenote ziet Brazilië als favoriet omdat het na de uitschakeling tegen België op het WK van 2018 slechts drie wedstrijden verloor. De Argentijnen overleggen nog betere statistieken. Zij verloren voor het laatst een wedstrijd op 21 juli 2019. 

Liefst zeven van de 32 WK-deelnemers hebben volgens het databureau geen enkele kans op de wereldtitel. Dat zijn Costa Rica, Tunesië, Senegal, Saoedi-Arabië, Ghana en Kameroen. Qatar, organisator van het WK, heeft 1 procent kans.