Makkelie hoopt eer hoog te houden bij Oranje-debacle: 'Dan moeten wij het doen'

Makkelie hoopt eer hoog te houden bij Oranje-debacle: 'Dan moeten wij het doen'

18-11-2022 10:29 Laatste update: 10:32
25

Danny Makkelie heeft op het WK in Qatar een zelfde doel als het Nederlands elftal: zo ver mogelijk komen. Hoe ver Makkelie komt in Qatar is afhankelijk van zijn eigen prestaties, maar ook van die van Oranje.

Met zijn team Hessel Steegstra, Jan de Vries en VAR Pol van Boekel, arriveerde hij dinsdag in Qatar. "Van mij mag het nu wel beginnen", blikt hij bij het Algemeen Dagblad vooruit op het mondiale eindtoernooi. "Een WK is altijd bijzonder. En voor mij is dit de eerste. Toen ik het hoorde, heb ik de champagnefles wel even ontkurkt. Ik ben hier supertrots op", gaat hij verder. "Nu moeten we het laten zien op het grootste toneel."

Wedden

Meer odds

Makkelie kan sowieso niet worden aangewezen in de groep van Nederland. Als Oranje de finale haalt, moet hij eerder naar huis. Wat heeft de scheidsrechter het liefst? "Natuurlijk zou het prachtig zijn als Nederland de finale haalt. Ik ben ook Nederlander en ook chauvinistisch. Ik heb dat nog nooit meegemaakt, dus ik zou dat geweldig vinden. Maar ik zeg altijd: als Nederland niet zo ver mag komen, dan hoop ik dat wij ver komen. Dat wij de Nederlandse trots hoog kunnen houden."

In welk WK-duel Makkelie zijn debuut zal maken, is nog niet bekend. Dat hoort hij twee dagen van tevoren.