Manchester United neemt 'gepaste stappen' tegen Ronaldo na berucht interview

Manchester United neemt 'gepaste stappen' tegen Ronaldo na berucht interview

18-11-2022 12:15 Laatste update: 12:18
44

Manchester United heeft vrijdagochtend 'gepaste stappen' in gang gezet tegen Cristiano Ronaldo, zo laat de Premier League-grootmacht weten in een kort statement. De aanleiding is het explosieve interview van de Portugese ster met Piers Morgan.

Welke maatregelen United wil nemen, laat de club in het midden. 'Manchester United heeft vanochtend gepaste stappen geïnitieerd als reactie op het recente interview van Cristiano Ronaldo. We zullen verder geen reactie geven totdat het proces is afgerond', valt te lezen in de verklaring.

Britse media meldden al dat United onderzoekt of het contract van Ronaldo ontbonden kan worden. Ook voor Erik ten Hag zou de maat vol zijn, nadat de 37-jarige aanvaller onder meer liet weten geen respect voor de Nederlandse manager te hebben. Daarmee lijkt de rol van Ronaldo uitgespeeld op Old Trafford. Momenteel bereidt hij zich met Portugal voor op het WK in Qatar.

Ronaldo deed meerdere onthullingen in het grote interview met Morgan. Naast de harde kritiek op Ten Hag en United zei de sterspeler onder meer dat hij in 2021 dicht bij een overstap naar Manchester City was. Een aanbieding van 350 miljoen euro uit Saoedi-Arabië sloeg hij af.