KNVB stoort zich aan FIFA: 'Last minute-beslissing die heel impactvol is'

KNVB stoort zich aan FIFA: 'Last minute-beslissing die heel impactvol is'

21-11-2022 13:36 Laatste update: 19:08
46

Dat de FIFA een dag voor de eerste WK-wedstrijd van Oranje besloten heeft om een gele kaart te geven voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband, zorgt voor frustratie bij de KNVB. Marianne van Leeuwen reageert teleurgesteld.

"Een last minute-beslissing die heel impactvol is. We staan voor het blok", vertelt de directeur betaald voetbal van de KNVB aan de NOS. "We zijn super teleurgesteld over het besluit van FIFA dat we niet met die aanvoerdersband kunnen spelen. Terwijl we honderd procent achter de boodschap van OneLove staan. Het is een respectvolle en positieve boodschap: voetbal is voor iedereen, en het is voor inclusie en tegen discriminatie in wat voor vorm dan ook."

De KNVB meldde in een verklaring al dat Virgil van Dijk de OneLove-band niet zal dragen tegen Senegal. "We wilden heel graag met die band spelen, dat hebben we half september al aangegeven, met een flink aantal andere landen. Nu kunnen we geen kant op, want wij zijn hier in de eerste plaats om te voetballen en het kan natuurlijk niet zo zijn dat er aan het begin van de wedstrijd meteen een gele kaart is voor de aanvoerder omdat hij die band om heeft."

Ook andere landen kiezen eieren voor hun geld. Ook Harry Kane zal de speciale band niet dragen tijdens het WK-duel van Engeland met Iran.