Noppert: 'In Nederland lopen we allemaal te zeiken geen goede keepers te hebben'

Noppert: 'In Nederland lopen we allemaal te zeiken geen goede keepers te hebben'

21-11-2022 19:32
65

Andries Noppert blijft nuchter onder zijn interlanddebuut. De doelman werd door Louis van Gaal voor de leeuwen gegooid en vertelt veel overeenkomsten te hebben met de bondscoach.

Noppert keepte een uitstekende wedstrijd en redde een aantal keer adequaat. "Het is wel speciaal. Dit droom je, ik heb nooit gedacht dat het mogelijk was. Als klein jongetje droomt iedereen er van, later ga je er niet meer van uit. Als iemand dit kan gebeuren, ben ik het wel", reageert Noppert bij de NOS. De doelman stelt veel op Van Gaal te lijken. "We hebben dezelfde humor en denken hetzelfde over dingen."

"Ik denk niet altijd na over dingen die ik zeg. Dat is niet altijd goed, maar wel eerlijk", legt Noppert verder uit. De sc Heerenveen-sluitpost zegt tussen de regels door toch een beetje onder de indruk te zijn van zijn WK-debuut. "Ik speel hier een wedstrijd en die moet ik spelen zoals ik bij mijn club doe. Alleen is dit wel in een ander jasje..."

Noppert had voor maandag nog geen enkele interland op zijn naam. "In Nederland lopen we allemaal te zeiken dat we geen goede keepers hebben, maar volgens mij zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. We geven jonge keepers geen kans", zegt hij. "Ik heb gewoon heel veel geluk en probeer het zo goed mogelijk in te vullen."