De Ligt maakt opmerkelijke knieval: 'Misschien is Timber wel beter geschikt'

De Ligt maakt opmerkelijke knieval: 'Misschien is Timber wel beter geschikt'

22-11-2022 06:47
99

Matthijs de Ligt had 'niet verwacht' dat hij aan de aftrap zou staan bij de eerste WK-wedstrijd van Oranje. De verdediger kreeg de voorkeur boven Jurriën Timber, maar kon het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal niet terugbetalen.

De Ligt speelde een moeizame wedstrijd tegen Senegal. Het was wennen als rechter centrale verdediger, erkent de stopper van Bayern München in gesprek met Voetbal International. "Ik had het lastig", geeft hij toe. "Ik ben geen rechtsback, maar ik kwam wel vaak als rechtsback te voetballen. Helemaal omdat ik bij Bayern aan de linkerkant speel, is dit even wennen en compleet anders voor me. Helemaal tegen een vleugelspeler (Ismaïla Sarr, red.) is het lastig."

Met zijn basisplaats was De Ligt wel blij. "Maar ik had het niet verwacht", laat hij weten. "Ik heb het goed gedaan bij Bayern en ik speel daar op een hoog niveau. Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik verwachtte het niet." Vervolgens doet De Ligt een opvallende knieval. "Misschien is iemand als Timber ook wel beter geschikt voor de rol die Van Gaal wil."

Het is de vraag of De Ligt, die vanwege zijn fysieke plus de voorkeur kreeg boven Timber, vrijdag tegen Ecuador (17.00 uur) weer mag starten van Van Gaal. "Ik denk dat de bondscoach wedstrijd voor wedstrijd kijkt wat hij nodig heeft. We wisten dat ze fysiek sterk zijn, met hun voorzetten en corners. Timber, De Vrij, ze hebben het eerder allemaal fantastisch gedaan. Voor mij is het heel bijzonder om op het WK te spelen."