Noppert: 'Vinden de spelers dat? Mooiste compliment dat ik kan krijgen'

Noppert: 'Vinden de spelers dat? Mooiste compliment dat ik kan krijgen'

22-11-2022 08:45
41

Andries Noppert is in één klap de meest besproken man van Nederland. Het lijkt hem allemaal weinig te doen: de nuchtere Fries laat het na zijn geslaagde Oranje-debuut in het WK-duel met Senegal allemaal van zich afglijden.

Noppert geniet met volle teugen bij Oranje. "We hebben een fantastische groep. Ja, ik kan mezelf zijn bij Oranje. Dat moet ook, anders had ik hier niets te zoeken. Vinden de andere spelers mij nuchter? Dat vind ik het mooiste compliment dat ik kan krijgen", wordt hij door het Algemeen Dagblad geciteerd in de catacomben van het Al Thumama Stadion.

Of hij nerveus was? "Nou, een beetje spanning. Maar als je dat niet hebt, kun je beter stoppen. Maar ik sta hier achter de beste verdediging van de hele wereld. Daar heb ik vertrouwen in, ik maak mij niet druk."

Noppert kijkt soms zijn ogen uit, zo tekent de Volkskrant op uit zijn mond. "Alles is nieuw. Af en toe is daar zo'n momentje dat je denkt: is het allemaal waar? We zijn hier gekomen met een doel. Het belangrijkste is dat ik aan voetbal denk, niet aan alles wat daaromheen gebeurt. Al zullen mensen wel zeggen: wat moet die snotneus hier?"