Verenigde Staten waarschuwen Oranje met sterk spel tijdens 0-0 tegen Engeland

25-11-2022 21:52 Laatste update: 21:54
52

De Verenigde Staten hebben vrijdagavond een enorme kans op winst tegen Engeland laten liggen. De ploeg van onder andere Sergino Dest was ijzersterk tegen een erg zwak spelend Engeland. Er werd alleen vergeten om te scoren bij beide ploegen, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde.

Bondscoach Gareth Southgate zag bij de Engelsen geen reden om veranderingen aan te brengen. Harry Maguire startte wederom in het hart van de verdediging naast John Stones. Ook Jude Bellingham, Bukayo Saka en Raheem Sterling mochten beginnen. Zij scoorden in het openingsduel tegen Iran. Phil Foden begon wederom op de bank. Gregg Berhalter voerde wel en wijziging door ten opzichte van het duel met Wales. Haji Wright begon als spits in plaats van Josh Sargent.

In de openingsfase was het Engeland dat direct het heft in handen wilde nemen. De ploeg begon aanvallend, maar stuitte op een sterk verdedigende tegenstander. De Verenigde Staten bleven ijzig kalm en hadden geen problemen met de eerste Engelse dreiging. Uiteindelijk werd de ploeg van Berhalter ook steeds beter en dat resulteerde in een enorme kans voor Christian Pulisic. De aanvaller van Chelsea haalde vernietigend uit, maar raakte de lat boven doelman Jordan Pickford.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. De Verenigde Staten bleven aandringen op de helft van Engeland, maar enorme dreiging kwam er niet vanuit de ploeg. De Engelsen oogden futloos en lieten de Verenigde Staten ook echt hun spel spelen. Tot aan de slotfase bleef het team van Southgate de onderliggende partij. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de vijfde 0-0 dit WK op het scorebord bleef. Engeland blijft door het gelijke spel wel aan kop in Poule B, gevolgd door nummer twee Iran.