Schreuder onder de indruk van Ajax-talent: 'Hij kan snel aanhaken'

Schreuder onder de indruk van Ajax-talent: 'Hij kan snel aanhaken'

06-12-2022 21:21
68

Alfred Schreuder is enthousiast over de ontwikkeling van Jorrel Hato bij Ajax. De jonge verdediger mocht afgelopen week mee op trainingskamp naar Marbella en de oefenmeester denkt dat het weleens snel kan gaan.

"Hij maakt een hele goede indruk. Hij is pas zestien jaar, maar maakt een goede indruk. Hij is heel brutaal, op een goede manier. Zonder verbaal heel erg aanwezig te doen, doet hij zijn ding. Het is mooi om te zien dat hij snel kan aanhaken", zegt Schreuder bij Ajax TV. "Ik vind het een hele betrouwbare verdediger, die ook comfortabel is aan de bal. Hij heeft snelheid en is inzichtelijk heel goed. Hij ziet heel goed wanneer hij een duel moet aangaan en of hij moet inspelen. Hij heeft geen stress aan de bal, dat is mooi om te zien. En hij kan ook nog linksback spelen."

Wedden

Meer odds

Naast Hato maakt nog een andere linksbenige verdediger indruk op Schreuder. De Ajax-coach is ook vol lof over Ahmetcan Kaplan, die heeft afgerekend met blessureleed. "Ahmetcan kennen we al wat langer en heeft het in het begin natuurlijk al een paar keer goed gedaan. Hij komt nu terug van zijn blessure en wordt steeds fitter. Hij is ook heel comfortabel aan de bal. Een kopsterke verdediger, met een goede inspeelpass. Hij is heel goed in de duels en ook zijn positionering in de verdediging ziet er goed uit."

Hato en Kaplan concurreren bij Ajax met Calvin Bassey, die in de eerste seizoenshelft doorgaans naast Jurriën Timber stond in het hart van de Amsterdamse defensie.