Ten Hag laat zich uit over Ronaldo-breuk en stelt doel voor tweede seizoenshelft

Ten Hag laat zich uit over Ronaldo-breuk en stelt doel voor tweede seizoenshelft

07-12-2022 13:07
22

Erik ten Hag heeft voor het eerst gereageerd op de exit van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De Nederlandse manager heeft weinig behoefte om nog stil te staan bij de commotie tussen speler en club.

Ronaldo raakte na een explosief interview met Piers Morgan gebrouilleerd met United. Een contractontbinding in onderling overleg volgde. "Hij is vertrokken, het is verleden tijd. We kijken nu weer vooruit. We richten ons op de toekomst", zegt Ten Hag kort tegen MUTV tijdens het trainingskamp van de club in Andalusië.

United speelt deze week twee oefenduels: tegen FC Cádiz en Real Betis. "Niet alleen om fit te blijven, maar vooral om fitter te worden en de fitheidniveau's op te krikken", stelt Ten Hag. "Als we naar het seizoen tot dusver kijken, zien we vooral in de aanval dat we niet altijd de spelers beschikbaar hadden. En wanneer ze wel beschikbaar waren, hadden ze niet altijd de juiste fitheid."

Ten Hag spreekt het doel uit voor de tweede seizoenshelft. "We moeten de fitnessstandaard van de Premier League aankunnen en meestrijden in de top-vier."