Afellay in extase: 'Ben geen hartpatiënt, maar ik ga wel even langs de dokter'

Afellay in extase: 'Ben geen hartpatiënt, maar ik ga wel even langs de dokter'

10-12-2022 18:25 Laatste update: 18:39
38

Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz vieren de overwinning van Marokko op Portugal, die voor Marokko ook nog eens historisch is, omdat een Afrikaans land er nog nooit in is geslaagd om de halve finale van een WK te bereiken. Nu dus wel.

In een zenuwslopende wedstrijd wist Marokko ook Portugal te verslaan, nadat eerder Spanje op de knieën gedwongen werd. "Ik ben geen hartpatiënt, maar denk wel dat ik even langs de dokter ga, want hier zijn geen woorden voor", zegt Afellay bij de NOS. "Wat Marokko heeft gepresteerd op dit WK.. De poule des doods overleven en ook Spanje en Portugal uitschakelen, dit is nu ook weer terecht. Portugal kan gewoon twee elftallen opstellen. Hier mogen we wel even stil bij staan."

"Dit is ongekend, je moet het hebben gezien om te kunnen geloven. Ze hebben één tegengoal geïncasseerd, wat ook nog een eigen goal was. De trainer is de grote man achter het succes door Ziyech en Mazraoui erbij te halen, sleutelspelers voor Marokko. Hij heeft er een eenheid van gemaakt. Er is meer dan genoeg talent, maar dit elftal speelt zo ontzettend goed als team. Daar valt heel moeilijk tegen te voetballen."

Boulahrouz voelt hetzelfde. "Wat een ontlading, de spanning... Dit is niet met woorden te omschrijven. Dit geeft de mensen zoveel hoop en emotioneel verdriet, maar ook plezier. Het is ongekend wat ze hebben gedaan. Mensen zullen bidden, juichen, dansen en zingen, al hoop ik dat het daarbij blijft. Hier wordt gewoon geschiedenis geschreven. Het is ongekend, echt ongekend. Het mooie hiervan is dat ze niet eens kansloos zijn. Ze doen dit op hun eigen manier en met een eigen visie. Iedere wedstrijd zetten ze naar hun hand."