Marokko voert tegen Frankrijk voor tweede keer dit WK opvallende wijziging door

Marokko voert tegen Frankrijk voor tweede keer dit WK opvallende wijziging door

14-12-2022 20:30
5

Marokko heeft voor het treffen met Frankrijk een opvallende wissel doorgevoerd en dat is niet voor het eerst dit WK. In de halve finale van het eindtoernooi zou Nayef Aguerd in de basis beginnen, maar op het laatste moment is de stopper afgehaakt.

Achter de naam van Aguerd stond al een vraagteken voor de wedstrijd tegen Frankrijk. De kwartfinale tegen Portugal moest de verdediger al missen, maar toch stond hij aanvankelijk in de basis in de halve finale. Marokko deed er namelijk alles aan om hem klaar te stomen voor de cruciale ontmoeting, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Aguerd haakte namelijk op het laatste moment af, waardoor Sale Dari toch moest opdraven. In de groepsfase, tegen België, voerde Marokko ook een wijziging op het allerlaatste moment door. Toen haakte doelman Yassine Bounou pas na het zingen van de volksliederen af, terwijl hij wel opgesteld stond.

Naast Aguerd was ook aanvoerder Romain Saïss een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Frankrijk. De captain startte wel gewoon aan de wedstrijd, maar moest zich na twintig minuten laten vervangen. Marokko speelt daardoor met een compleet ander centraal duo dan aanvankelijk de bedoeling was.